Mitolojiden Arkeolojiye Troya'nın Hikayesi

Troya Kazı Ekibi, bölümümüzü Troya hakkında bilgilendirecek. Fecri Polat (Arkeolog), Enes Can (arkeolog), Hüdai Süha Can (arkeolog) Tarih: 16 Kasım 2021 Saat 10:00-11:45 Yer: Troya Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevim Buluç Oditoryumu, Terzioğlu Yerleşkesi

Homeros'un İlyada ve Odysseia destanlarına konu olan Troya, ilk Doğu-Batı savaşının yaşandığı yerdir. Bu nedenle, çağlar boyunca önemini korumuş ve dünya politika tarihine de yön vermiştir. Pers Kralı Kserkses'ten Büyük İskendere, Roma imparatorlarından, Fatih Sultan Mehmet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e kadar her devrin büyük yöneticilerinin ziyaret ettikleri ve üzerinden karşılıklı mesaj verdikleri bir yerdir Troya. Pekiyi, siz Çanakkale Savaşı'nın aslında son Troya savaşı olduğunu biliyor musunuz? İşte bütün bunları dinlemek ve yeryüzünün en çok bilinen kenti olan Troya'nın hikayesini öğrenmek için sizi bu seminere katılmaya davet ediyoruz.