Almanya'da arkeoloji ve İtalya'da gastronomi eğitimi alan Sn. Kubilay Özben'in gastronomi, kahve ve şarap konusunda uzmanlıkları vardır. Çanakkaleli olan ve halen Çanakkale'de yaşayan Sn. Özben, bölümüz öğrencilerinin entellektüel kapasitelerinin artmasına destek olacak. Herkesi bekliyoruz.
Artık sadece anıtlar insanlığın mirası olarak kabul edilmekle kalmıyor, aynı zamanda yemek de dahil olmak üzere asırlardır devam eden gelenekler de kültürel miras olarak kabul görüyor. Aynı aromaları tatmak atalarımızın zihnine girmemize izin veriyor. Aslında herkes heykel yapmaz, fresk boyamaz ya da şiir yazmaz, ama hepsi zorunluluktan yemek yer . Bu durumda, Arkeogastronomi’nin kıymeti de daha çok anlaşılıyor.
Yer: Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Akdeniz Dersliği
Tarih: 22 Kasım 2021
Saat: 10:00-11:45